A- A A+

У Краљеву потписан проткол о сарадњи градова и општина слива Западне Мораве

Делегација града Новог Пазара предвођена градоначелником Нихатом Бишевцем  присуствовала је свечаном  потписивању протокола о сарадњи градова и општина слива Западне Мораве и слива Колубаре, одржаном у Краљеву.

Осим челника и представника градова и општина, потписивању овог стратешки важног документа присуствовали су и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић, в.д директора Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, државни секретар Министарства пољопривреде Велимир Станојевић, као и Ђорђе Станичић, генерални секретар СКОГО.

Протокл о сарадњи одвијаће се по принципима партнерства, концензуса, транспарентности, одговорности, заједничког планирања и усклађивања активности, заједничког интереса, међусобног информисања и аутономности свих страна. 

Уз подршку Канцеларије за управљање јавним улагањима, СКГО и УНДП, покренута је иницијатива за приступање Протоколу за сарадњу градова и општина слива Западне Мораве, а у циљу смањења ризика, брзог одговора и опоравка након елементарних непогода и других опасности, а иста иницијатива је на позив Ваљева проширена и на слив Колубаре.

Иницијативу за потписивање протокола о сарадњи подржале су и скупштине градова и општина из оба слива што је потврда значаја сарадње локалних администрација у овој области.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA