A- A A+

За програме запошљавања на локалном нивоу знатно више средстава него раније

Одборници Скупштине града Новог Пазара усвојили су Локални акциони план запошљавања за текућу годину.Осим што обезбеђује за 150 одсто већа финансијска средства у односу на прошлу годину, усвојени Локални акциони план за 2017.годину омогућава запослење за две стотине  теже запошливих лица. Такав план, према речима предлагача, председника Локалног савета за запошљавање Дамира Куртовића, поменути савет усвојио је једногласно.

''Мера траје годину дана и у случају да ангажовано лице не задовољи потребе, врши се његова замена “, рекао је Куртовић.

Иако је, пре усвајања обимног дневног реда много времена утрошено за разматрање  допунских тачака, прва усвојена одлука прве седнице Скупштине града за ову годину донета је једногласно. И власт и опозиција гласали су за Одлуку о успостављању сарадње града Новог Пазара са градовима и општинама у сливу западне Мораве. Циљ је да се градови и општине са истим и сличним проблемима удруже ради ефикаснијег решавања проблема и превентивног деловања у ситуацијама узрокованим елементарним непогодама. 

Скупштина је дала сагласност ЈКП Градска чистоћа на повећање цена комуналног отпада за 7 одсто, односно на 5 динара без пдв-а по метру квадратном стамбеног простора за грађане, а цена паркирања у Новом Пазару, већа је за 10 динара.  Одборници Скупштине града верификовали су споразум о сарадњи између града Новог Пазара и Бошњачког националног вијећа.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops