A- A A+

Усвојен предлог буџета за 2017. годину

Одборници Скупштине града усвојили су предлог одлуке о буџету Града Новог Пазара за 2017.годину, који је пројектован на 2 милијарде 4 милиона и 451.хиљаду динара. Иако је буџет описан као штедљив и рестриктиван, значајна улагања наредне године предвиђена су за подстицај запошљавања, као и за развој школског спорта. На данашњем заседању, усвојен је и ребаланс буџета за текућу годину.

Нацрт бужета Града Новог Пазара за наредну годину пројектован је на 2 милијарде 4 милиона и 451. хиљаду динара. За предложени буџет гласало је 25 одборника, док је 5 одборника из реда БДЗС било против. У односу на овогодишњи, планирани бужет за 2017. мањи је за 400 милиона динара.

Према образложењу известиоца, приликом израде буџета водило се рачуна о интенцијама Владе Републике Србије; да буџет не сме да расте више од пројектованог бруто друштвеног производа; да се планира реално и штедљиво; да маса плата не сме да прерасте износ исплаћен у 2016.години и слично. Укратко, буџет ће бити штедљив и рестриктиван, а истовремено могло се чути и развојан и инвестициони. У завршној речи, пре коначног усвајања, градоначелник Нихат Бишевац је истакао да је буџет града Новог Пазара  не може задовољити све потребе, али да се врло води рачуна о приоритетима и надасве транспаретној реализацији буџетских средстава. Он је такође истакао да се сви важни пројекти реализују захваљујући дугогодишњем пријатељству са бројним донаторима, те да средства од донација се не пројектују у буџет.

Већином гласова усвојен је и предлог одлуке о другој измени одлуке о буџету за текућу годину првенсвено због, како је наведено, укидања статуса буџетског корисника појединим јавним предузећима и сумирања прихода и расхода на крају године.

Одборници Скупштине града на овом заседању једногласно су усвојили одлуку о утврђивању престанка мандата одборнику Рацу Вучковићу са изборне листе Александар Вучић – Србија побеђује и, такође једногласно, потврдили мандат одборнику Јовану Јовановићу са поменуте изборне листе.

Одборници владајуће већине из реда Санџачке демократске партије на данашњем заседању, изнели су низ доказа који указују на пљачку у Исламској заједници у Србији.

Одговарајући на примедбе опозиције да се из градског буџета не издвајају никакава средства за потребе Исламске заједнице у Србији, шеф Одборничке групе За европски Нови Пазар'', Муамер Бачевац је рекао да нико нема намеру да руши Исламску заједницу, али да она јесте таоц једног човека, Муамера Зукорлића. У прилог томе Бачевац је изнео доказе о власништву парцела на којима се граде институције ИЗ.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA