A- A A+

Градско веће о буџетским питањима

Већници Новог Пазара усвојили су Одлуку о буџету града за 2017.годину, који ће износити нешто више од 2 милијарде динара. Усвојени су и нацрти одлука у складу са новим Законом о јавним предузећима, која ће убудуће, ради што бољег функционисања и комплетније контроле, локалној управи подносити тромесечне извештаје о раду.

Градска каса ће у наредној години бити лакша за 400 милиона динара у односу на буџет у текућој години због, како објашњава члан Градског већа Ервин Чашић, у целој земљи актуелних и неопходних мера штедње. Нови Закон о јавним предузећима, који налаже тромесечне извештаје о раду, каже Чашић, обезбедиће њихову комплетнију контролу.  

Одлуком Градског већа ускоро ће бити расписан оглас о продаји два пословна објекта у власништву града. Један се налази у улици 28.новембра са површином од 158 метара квадратних, а други са површином од 26 метара квадратних налази се у улици 1.маја.

Поред буџетских питања већници су разматрали и усвојили одлуке у области образовања. Усвојен је захтев о допуни одлуке о мрежи објеката ПУ Младост која се конкретно односи на вртић Абудаби. ''То има великог значаја, јер постоје могућности да почне рад у вртићу, а потребе грађана су јако велике. На овај начин ћемо олакшати грађанима који су већ поднели 53 захтева'', каже чланица Градског већа Улфета Демчовић.

Између осталог по дневном реду овог заседања, који је садржавао укупно 45 тачака, већници су усвојили и одлуку о формирању Савета за здравље града Новог Пазара.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops