A- A A+

За рођендан Гимназије нова фискултурна сала

Новопазарска Гимназија, најелитнија средња школа у граду али и читавом региону, која ових дана прославља стотину трећи родјендан добила је захваљујући подршци Градске управе и Министарства просвете Републике Србије нову, савремено опремљену  фискултурну салу и три потпуно опремљене учионице.

Поздравну реч присутнима на отварању нове фискултурне сале упутио је градоначелник Нихат Бишевац.

„У периоду пред нама, а уз помоћ пријатеља, уложићемо значајна средства у новопазаске школе.Гимназија је увек стварала шампионе, најбоље ученике и спортисте а ова нова сала нам додатно значи јер спорт и добри услови за физичку активност младих стварају здраве генерације“.

На путу унапређења услова рада ученика и наставника у најелитнијој школи, важну улогу има  Министарство просвете, чија је државна секретарка Гордана Предић подсетила да је из републичког буџета у рекунструкцију Гимназије, на различитим нивоима,  уложено 600 000 еура.

„Ово је само почетак свега што ми када су школе у питању, а верујем да ће бити још могућности да улажемо у побољшање услова образовања  у Новом Пазару. Школу чине њени ђаци и наставници, њен дух, а ваша Гимназија даје вам разлог да будете поносни јер пишете део историје овог краја“, рекла је Предићева.

Према речима директора Нермина Дражанина, један од важнијих пројеката у будућности је повећање енергетске ефикасности и промена столарије, а све са идејом да школа у блиској будућности добије поптно нов изглед и буде просторно још функционалнија.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA