A- A A+

Ускоро преуређење пута Нови Пазар -Тутин

Уз подршку Републике Турске и захваљујући све бољој сарадњи са Србијом, ускоро би могао бити реализован пројекат изградње пута Нови Пазар – Тутин. Састанак градоначелника Новог Пазара Нихата Бишевца са делегацијом Турске, представницима Србија путева и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије више је него плодоносан. Током сусрета договорени су врло конкретни кораци а почетак радова очекује се од следеће године.

„Реч је о деоници од 22 километра а која ће бити преуређена првенствено захваљујући кредибилитету  потпредседника Владе Србије Расима Љајића у званичним круговима Турске, те пријатељству Новог Пазара са амбасадором Мехмет Кемал Бозајем. Тема састанка су технички детаљи једне од најлошијих деоница у Србији и предлог начина превазилажења највећих потешкоћа на будућем пројекту“, рекао је новинарима први човек Новог Пазара Нихат Бишевац.

Договори око изградње деонице Нови Пазар – Тутин али и пута Тутин - Сјеница започели су неколико година раније, а према речима представника турског Министарства саобраћаја, на ред је дошло конкретно склапање договора.

„Обилазак деонице је за ову посету изузетно битна ставка. На основу реалног стања биће дефинисани технички детаљи пројекта и усаглашени кораци и динамика деловања. Оно што је за вас најбитније јесте да Турска има јако позитиван однос према вашим настојањима да унапредите путну инфраструктуру“, поручио је директор одсека за истраживање при турском Министарству саобраћаја, Бирол Демир.

По окончању радова на деоници Нови Пазар – Тутин уследиће уређење пута од тутинске према сјеничкој општини, што би у целини посматрано, у значајној мери требало да допринесе побољшању комуникације на међулокалним нивоима, али и да утиче на спремност будућих инвеститора да свој капитал усмере према Санџаку.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA