A- A A+

Стране дипломате обилазе Нови Пазар , важну тачку на мапи УНЕСЦО-а

Републички завод за заштиту споменика организује обилазак културне баштине под заштитом УНЕСКО-а на подручју Републике Србије. Програмом је обухваћен и Нови Пазар,  а овим поводом  делегација сачињена од амбасадора страних земаља посетиће наш град у среду, 28.септембра ове године, где ће се састати са градоначелником Нихатом Бишевцем, те разговарати на тему будуће сарадње, јер је Нови Пазар изузетно занимљиво и различитостима богато подручје.

Делегацију која ће боравити у Новом Пазару чине изасланица Генералног секретара и шеф канцеларије Уједињених нација за Србију Симона Мирела Микулеску,  заменик шефа канцеларије УН Деннис Бешедић,  амсадор Шведске у Србији Јан Лундин, амбасадор Сједињених држава Кyле Рандолпх Сцотт, италијански амбасадор  Гиусеппе Манзо, амбасадор Турске у Србији Мехмет Кемал Бозаy и амбасадор Норвешке Арне Саннес Бјорнстад.

Нови Пазар се као регионални и културни центар региона захваљујући изузетној баштини налази на значајном месту европске мапе историјски важних градова, што ова посета и показује.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA