A- A A+

Град Нови Пазар подржава званичне институције Републике Турске

Градске власти Новог Пазара изражавају пуну подршку настојањима Републике Турске да одбрани свој демократски поредак, владавину права и изборну вољу грађана.

Братски односи са турском државом и народом један су од приоритета наше политике и Град Нови Пазар је био и биће отворен за сарадњу са свим званичним организацијама Републике Турске. Током претходних година остварили смо више него успешну сарадња са турском амбасадом, развојном агенцијом „ТИКА“, Институтом „Јунус Емре“, „Турским Црвеним полумјесецом“ и Канцеларијом за трговину при Амбасади Републике Турске у Београду.

У светлу неуспелог војног удара на државни поредак Републике Турске, Град Нови Пазар се ограђује одделовања свих оних организација које су основане и дјелују под утицајемФејтулаха Гулена– човјека који је оптужен да је покушао пуч против турске државе, демократски изабране власти и Реџепа Таипа Ердоана, предсједника Републике.

У складу са тим Нови Пазар не пружа никакву институционалну, логистичку нити било какву другу врсту подршке раду НВО које су повезане сатерористичком организацијом ФЕТО која је желеле да изведе државни удар.Постојање оваквих организацијаможе да нанесе велику штету, посебно у односима које са Турском градимо на стварањем блиских, пријатељских веза до којих нам је веома стало.

У складу са званичним ставом Републике Турске према огранизацијама под вођством Фетулаха Гулена и информацијама које смо званично добили, упозоравамо грађане Новог Пазара да буду опрезни у вези са пореклом оваквих група како не би били злоупотребљени са њихове стране.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA