A- A A+

Усвојен ребаланс буџета, именована три нова директора

Усвајање прве ревизије буџета за 2016.годину, избор нових вршилаца дужности  директора јавних предузећа, промена имена основне школе Растко Немањић Сава на Дојевићима, усвајање оперативног плана одбране од поплава на територији града Новог Пазара за 2016  као и акционог плана за побољшање положаја жена и унапређење родне равноправности у Новом Пазару за период од 2016-2020. године –само су неке од одлука које су усвојене на заседању градске Скупштине. Одборници локалног парламента именовали су и шест нових одборника, јер је петорици престао мандат због избора у извршним органима док је један поднео писану оставку. 

Првом изменом, планирано је да буџет Новог Пазара за ову годину буде за преко 181,5 милиона динара већи и да износи 2.750.229.000 динара, уз дефицит од 135.000.000 динара, колико је износио и пре ребаланса.

Према речима предлагача, до ребаланса је дошло због тога што је у међувремену из буџетских средстава Републике Србије Новом Пазару пребачено 60 милиона динара, док су министарства грађевине и рада и социјалне политике уплатила 20, односно 13,8 милиона динара. Очекује се да се у градску касу слије више новца и од комуналних такси, него што је планирано првобитним буџетом.

Гласовима владајуће већине данас су именовани три нова директора.  Емин Омеровић нови је директор ЈКП “Градска чистоћа”, док је нови в.д. Дирекције за изградњу града Сељахудин Муратовић, који је и раније био на челу овог предузећа. Скупштина је разрешила дужности и директорку музеја “Рас” Јасмину Фортић, а уместо ње на челу те установе биће Милена Рајовић.

Новопазарски парламент поново је за вршиоца дужности директора Дома здравља изабрао Ервина Ћоровића, а Паркинг сервиса Армина Меховића.

На данашњем заседању усвојен је и почетни ликвидациони извештај Спортског центра Новог Пазара, којим је приказано да су дуговања те јавне установе преко 51 милиона динара, од којих је 37 милиона за плате запослених.

“Када смо покретали поступак ликвидације Спортски центар је имао 29 радника. Њих седморо је отишло у пензију, 11 је добило отказ, док њих 11 и даље ради и ангажовани су преко уговора о делу. Од када сам дошао на чело Спортског центра, односно од када је почела ликвидација предузећа месечно ушредимо 1.200.000 динара и онда неко каже да нема помака. Погледајте шта је све урађено “- рекао је ликвидациони управник Спортског центра Зениб Биберовић.

Гласовима свих одборника донета је одлука о покретању поступка преименовања основне школе “Растко Немањић Сава” на Дојевићу у “Калифа бин Зајед Ал Нахјан”, а школе “Александар Стојановић Лесо” у Дежеви у “Растко Немањић”.

Усвојене су и измене и допуне комуналних такси којим ће се цена фирмарина смањити за четири одсто, док ће таксе за моторна и прикључна возила поскупети за три одсто.

Локални парламент је одлучио и да ће Градско правобранилаштво убудуће деловати као посебан орган, а не јединица, Градске управе. Данас је формиран је и нови Штаб за ванредне ситуације чији командант ће бити градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац. 

На данашњем скупштинском заседању за заменика секретара скупштине изабран је Вахидин Мелајац, дипломирани правник. Одборници су данас гласали за предлог оперативног плана одбране од поплава на територији града Новог Пазара за воде за 2016. Годину, али и за акциони план за побољшање положаја жена и унапређење родне равноправности у Новом Пазару за период 2016-2020.

Одборници Градске скупштине Новог Пазара именовали су данас и шест нових одборника, јер је петорици престао мандат због избора у извршним органима, док је један поднео писану оставку. Због избора у извршним органима мандати су престали Нихату Бишевцу и Албину Шаботићу, са изборне листе „За европски Нови Пазар- Расим Љајић“, а на њихово место именовани су одборници Енвер Ујкановић и Сафет Веснић. Мандати су престали и Небојши Равићу, Градимиру Недељковићу и Дејану Кулунџићу, са изборне листе „Александар Вучић- Србија побеђује“, а нови одборници ове листе су Бане Милосављевић, Слободан Недељковић и Бојан Петровић. Оставку је поднео Енис Имамовић, са изборне листе “СДА Санџака- др Сулејман Угљанин“, а на његово место је именован одборник Емро Бихорац.

Извор: rtvnp.rs

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops