A- A A+

Бињош: Избор градоначелника у складу са законом

Осврнувши се на изјаве које се ових дана могу чути из редова СДА и БДЗС-а којима се оспорава легалност избора новог градоначелника, заменика градоначелника и чланова Градског већа - изјавом за медије се данас јавности обратио секретар Скупштине града, Ахмедин Бињош.

Поводом оркестираних оптужби неких одборника БДЗС-а и Странке демократске акције које су синоћ изнете у на телевизији Санџак, а према којима је недавни избор градоначелника Новог  Пазара  наводно “нелегалан”,у изјави  за  нашу  телевизију  секретар  Скупштине  града, АхмединБињош је истакао да је избор градоначелника, његовог заменика као и чланова Градског већа у потпуности извршен у складу са Законом о локалној самоуправи и Пословником Скупштине града.

На новинарско питање да ли сматра да је истинита прича која ових дана кружи градом да су БДЗС и СДА заправо напустиле заседање скупштине само из разлога што нису били сигурни у оданост својих одборника, Бињош је потврдно одговорио.

Да подсетимо, Нихат Бишевац изабран је за градоначелника Новог Пазара апсолутном већином одборничких гласова на седници Скупштине града која је одржана 26. маја ове године.

Извор: rtvnp.rs

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops