A- A A+

Седамнаест дипломата у посети Новом Пазару

Заменик шефа Делегације Европске уније у Србији, Оскар Бенедикт, посетиће заједно са 16 заменика и заменица амбасадора земаља чланица Европске уније Нови Пазар у среду 1. јуна.  Делегација ће посетити пројекте које финасираја Европска унија и Влада Швајцарске преко развојног програма Европски ПРОГРЕС, а који доприносе развоју инфраструктуре, подстицају конкурентности локалних економија и отварању нових радних места, као и унапређењу социјалне инклузије и доброг управљања.  

Овим приликом делегација ће састати са градоначелником и представницима локалне самоуправе, актерима како би се ближе упознали са актуелним политичким, економским и друштвеним дешавањима у овом делу земље.

Током посете Новом Пазару, 1. јуна, делегација ће обићи брану на Избичкој реци, изграђену средствима ЕУ и Владе Швајцарске у оквиру пројекта за заштиту слива реке Рашке од поплава, а заменик шефа Делегације ЕУ, Оскар Бенедик ће тада најавити нови пројекат у којем ће учествовати Европски ПРОГРЕС. Нови пројекат се односи на изградњу Ургентног центра у Новом Пазару, а Европска унија и Влада Швајцарска прко програма ПРОГРЕС учествују у финансирању са око 1.000.000 евра.  

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA