A- A A+

Нихат Бишевац нови градоначелник Новог Пазара

На данашњој седници Скупштине Новог Пазара, након напуштања одборника опозиције који нису хтели учествовати на гласању за избор новог градоначелника, његовог заменика и чланова Градског већа једногласном одлуком од 26 гласова за првог човека града изабран је Нихат Бишевац са листе “Европски Нови Пазар-Расим Љајић”. За заменика Градоначелника именован је Небојша Равић

За чланове Градског већа изабрани су Мирсад Јусуфовић, Албин Шаботић, Улфета Демчовић, Февзија Мурић, Ервин Чашић, Градимир Недељковић, Латиф Ђерлек, Тихомир Ратковић и  Дејан Колунџић.

Након избора Нихата Бишевца на место градоначелника, уследиле су честитке од стране шеф одборничке групе „Европски Нови Пазар- Расим Љајић“, др Муамера Бачевца  и досадашњег градоначелника др Меха Махмутовића. Обраћајући се одборницима, градоначелник Бишевац, захвалио се на указаном поврењу и најавио наставак рада на развоју Новог Пазара.

Нихат Бишевац, рођен је 9. јануара 1964. године у Новом Пазару. Завршио је Економски факултет у Приштини. У току своје каријере обављао је више одговорних функција (професор у Економској трговинској школи, директор Спортског савеза Новог Пазара и директор Националне службе за запошљавање) на којима је показао велику стручност и менаџерску способност посебно у погледу организације рада и вођења разних пројеката. Веома значајан  допринос у друштву Нихат Бишевац је дао у области спорта. Титулу за спортисту Новог Пазара добио је 1989. године.  Након оконачања  активне каријере у спорту, Нихат Бишевац је својим активностима и залагањем за афирмацију  спорта код младих допринео популаризацији позитивних вредности у друштву. Његова иницијатива и предузимљивост заслужне су за изгрању мреже мини спортских терена широм Новог Пазара.

Дугогодишњи је члан Санџачке демократске партије. Ожењен, отац двоје деце.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA