A- A A+

Градоначелник Новог Пазара примио холандског амбасадора

У оквиру своје прве радне посете Новом Пазару, амбасадор Краљевине Холандије у Србији господин Хенк Ван Ден Дул обишао је данас Градску управу Новог Пазара где се сусрео са градоначелником Новог Пазара др Мехом Махмутовићем и његовим сарадницима.

Актуелна политичка, економска и безбедносна ситуација у Новом Пазару и региону биле су централне теме разговора домаћина са холандским изаслаником.  С друге стране, високи дипломата је изразио интересовање и за предстојеће изборе, изневши очекивање да ће изборни процес бити фер и демократски и да ће протећи у мирној атмосфери.

Градоначелник Махмутовић је посебно нагласио значај који представници градског руководства придају економском опоравку и отварању нових радних места, као кључу решења свих осталих проблема са којима се суочавамо.  Између осталог, он је нагласио да приоритетни задаци новопазарских градских власти обухватају, пре свега, изградњу локалне инфраструктуре. С тим у вези, он се посебно осврнуо на бројне инфраструктурне пројекте који су реализовани у протеклом периоду захваљујући доброј сарадњи локалних власти са Владом Републике Србије, али и пријатељским земљама.

Амбасадор Ден Дул  је, са своје стране, указао на значај који Краљевина Холандија  придаје актуелној ситуацији у Новом Пазару и овом делу земље, изразивши, између осталог,  подршку напорима усмереним економском опоравку нашег града и региона и отварању перспективе младима, у складу са приоритетима у раду актуелног руководства нашег града.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA