A- A A+

Градоначелник Мехо Махмутовић на важним састанцима у америчком Конгресу

У оквиру званичне посете Сједињеним Америчким Државама, где борави на позив председника Барака Обаме, градоначелник др Мехо Махмутовић данас је учестваво на важном састанку у америчком Сенату. Тема овог састанка била је стабилност западног Балкана, мигранти и мигрантска криза. Учесници овог битног догађаја били су некадашњи кандидат за председника САД, а сада сенатор државе Аризона Џон Мекејн, Роберт Аделхорт, конгресмен државе Алабама, Џејмс Инхоф, сенатор Оклахоме и многи други. Осим градоначелника Махмутовића, западни Балкан представљали су министри и остали високи представинци држава овог региона. Градоначелника сутра у америчком Конгресу очекује састанак са Емануелом Кливером, конгресменом из Мисурија.

Централни догађај, Молитвени доручак чији је домаћин председник САД Барак Обама, а који ће се угостити 3000 званица, одвиће се у четвртак, 4. фебруара. Након Молитвеног доручка, градоначелник ће са Владимиром Маринковићем, потпредседником Народне скупштине Републике Србије гостовати уживо у дневнику Воице оф Америца, након чега је планиран свечани пријем у Амбасади Републике Србије у Вашингтону.

За петак је заказан састанак са помоћником државног секретара Хојт Јием задуженим за регион југоисточне Европе и Азије. Мехо Махмутовић је једини градоначелник из Србије који је гост ове веома значајне званичне посете Сејдињеним Америчким Државама.

Фото галерија

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA