A- A A+

Градоначелник Мехо Махмутовић на важним састанцима у америчком Конгресу

У оквиру званичне посете Сједињеним Америчким Државама, где борави на позив председника Барака Обаме, градоначелник др Мехо Махмутовић данас је учестваво на важном састанку у америчком Сенату. Тема овог састанка била је стабилност западног Балкана, мигранти и мигрантска криза. Учесници овог битног догађаја били су некадашњи кандидат за председника САД, а сада сенатор државе Аризона Џон Мекејн, Роберт Аделхорт, конгресмен државе Алабама, Џејмс Инхоф, сенатор Оклахоме и многи други. Осим градоначелника Махмутовића, западни Балкан представљали су министри и остали високи представинци држава овог региона. Градоначелника сутра у америчком Конгресу очекује састанак са Емануелом Кливером, конгресменом из Мисурија.

Централни догађај, Молитвени доручак чији је домаћин председник САД Барак Обама, а који ће се угостити 3000 званица, одвиће се у четвртак, 4. фебруара. Након Молитвеног доручка, градоначелник ће са Владимиром Маринковићем, потпредседником Народне скупштине Републике Србије гостовати уживо у дневнику Воице оф Америца, након чега је планиран свечани пријем у Амбасади Републике Србије у Вашингтону.

За петак је заказан састанак са помоћником државног секретара Хојт Јием задуженим за регион југоисточне Европе и Азије. Мехо Махмутовић је једини градоначелник из Србије који је гост ове веома значајне званичне посете Сејдињеним Америчким Државама.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops