A- A A+

Састанак с војним представницима амбасада

Представници Града Новог Пазара угостили су војне изасланике амбасада Сједињаних Америчких Држава,  Канаде и Аустрије које су упознали са тренутном политичком, економском и социјалном ситуациом у граду, али и са приоритетима у раду градског руководства.

Промоција европских вриједности и политика коју спроводи град, реализација важних инфраструктурних пројеката од који су многи реализовани уз инвестициону подршку пријатљских земаља, али и суочавање са економским тешкоћама, биле су неке од тема састанка.

У делегацији војних аташеа амбасада САД, Канаде и Аустрије, били су капетан Хyрум Гарвин, пуковник Томас Ахамер и пуковник Марк Ходгсон. Они су изразили задовољство и спремност за унапређење сарадње са градом Новим Пазаром, на путу његовог развоја.

"Искористили смо прилику и да нашим гостима укажемо на пројкете којима смо унпредили положај младих и стварању услова за њихов бољи живот.  Говорили смо и о нашој досадашњој сарадњи са Владом Републике Србије у оквиру које је до сад изграђено више значајних инфраструктурних објеката. Представили смо и потенцијале нашег града у области текстилне производње, произвоње обуће, здраве хране али и све ресурсе који нам уливају поверење у боље сутра", рекао је шеф кабинета градоначелника , Фахрудин Мекић.

"Задовољство ми је да сам имао прилику да дођем са мојим колегама овдје у Нови Пазар. Врло је важно имати директно и лично искуство о овој дивној регији и становништву, што није могуће уколико сједите у Београду и добијате информације. Задовољан сам што смо имали продуктивне и интересантне разговоре, а што је од велике важности за наше разумијевање комплетне ситуације, али и за  саму подршку овом подручју", рекао је војни аташе амбасаде Асутрије,  пуковник Томас Ахамер.

Током састанка је истакнуто да је унапређење сарадње од посебне важности за град и његову позицију с обзиром да се ради о састанку са представницима амбасада утицијаних и кључних земљама у међународној заједници.  

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA