A- A A+

Швајцарски дипломата у посети градоначелнику

Градоначелник Новог Пазара др Мехо Махмутовић примио је данас са сарадницима г-ђу Полин Ментонекс Гацафери, заменицу швајцарског амбасадора у Србији.

Централне теме разговора са швајцарским дипломатом  биле су политичка, економска и социјална ситуација, са посебним освртом на  аспекте сигурности грађана, нарочито младих у околностима бројних изазова са којима се данас суочавамо као друштво у целини.

Градоначелник Махмутовић је, између осталог, посебно захвалио на ангажовању Владе Швајцарске и подршци пројекту “Унапређење безбедности и сигурности грађана у југозападној Србији кроз јачање капацитета Локалног савета за безбедност” чија је реализација у току у оквиру сарадње Града Новог Пазара, Амбасаде Швајцарске у Србији и Организације за европску безбедост и сарадњу (ОЕБС).

Заменица швајцарског амбасадора је, са своје стране, изразила задовољство достигнутим степеном сарадње са Градском управом Новог Пазара, указавши да Влада Швајцарске Конфедерације са посебном пажњом прати развој ситуацију у Новом Пазару и региону. С тим у вези, она је нагласила спремност Швајцарске да као и до сада пружа подршку напорима градскихвласти у превазилажењу актуелних проблема и изазова, посебно када је у питању отварање перспективе младих у нашем граду који представљају најбројнији део популације.

На крају разговора др Мехо Махмутовић је узразио уверење да ће односи две стране у наредном периоду наставити да се развијају несмањеном динамиком.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops