A- A A+

Gradsko vece pozdravilo bratimljenje Novog Pazara sa Jagodinom

Usvajanjem Nacrta odluke o bratimljenju grada Novog Pazara sa Jagodinom, Gradsko vece potvrdilo je politiku saradnje lokalnih vlasti sa gradovima i opštinama u okruženju. Prema recima clana Veca, Munira Poturka, ovakva inicijativa trebalo bi da donese brojne, prvenstveno ekonomske dobiti po Novi Pazar, ali ne treba zanemariti ni važnost ucvršcivanja valjanih medunacionalnih odnosa. Odluku o bratimljenju verifikovace i Skupština grada, cime Jagodina postaje jedan od brojnih bratskih gradova Novog Pazara.

"Brojna prethodna bratimljenja Novog Pazara, kako sa gradovima u Srbiji tako i van nje dala su rezultate i u pogledu uspostavljanja privredne saradnje i u vidu doprinosa kvalitetnijoj prezentaciji Novog Pazara", istakao je Poturak.

Odlukom Gradskog veca, Savet za privredu, Savet za zapošljavanje i Savet za budžet i finansije cinice celinu, operativno telo koje ce se na ozbiljan nacin, a uz odgovarajuce strukturalne izmene baviti resornom problematikom, rešavanjem bitnih pitanja iz ovih oblasti.

Na dvadeset prvoj sednici Gradskog veca grada Novog Pazara usvojen je predlog Pravilnika o bližim uslovima, postupku i nacinu ostvarivanja prava na materijalnu podršku i korišcenje usluga u oblasti socijalne zaštite.

"Gradani u svakom trenutku mogu da dobiju i u pisanoj formi informaciju o tome koja su njihova odredena prava a u vezi sa definisanim socijalnim kategorijama. Situacija je teška i ovim putem apelujem na grašane da se raspitaju na koji na nacin ostvaruju pravo na odredene vrste materijalne pomoci", istakao je Poturak.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops