Održana VI sednica Skupštine grada Novog Pazara

Категорија: Политика

Glasovima odbornicke vecine na sednici Skupštine grada za zamenika gradonacelnika Novog Pazara izabran je Nikola Jolovic, sa liste "Pokrenimo Novi Pazar- Tomislav Nikolic". Jolovic je diplomirani ekonomista, a na ovu funkciju predložila ga je Srpska napredna stranka, ciji je clan.

Odbornici su na ovoj sednici usvojili i izmenu poslovnika Skupštine grada, na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji,a odredjen je reon novoizgradjene osnovne škole Meša Selimovic, koji obuhvata nekoliko naselja i ulica u blizini Petrove crkve. Skupština je usvojila niz odluka vezanih za ostvarivanje prava na novcanu pomoc, povlašceni prevoz u autobuskom saobracaju, kao i odluku o obezbedjivanju školskog pribora za ucenike prvog razreda osnovnih škola.

Usvojeni su novi statuti javnih preduzeca, odluke o minimumu procesa rada za vreme štrajka u ovim gradskim firmama, kao i nacin izbora njihovih direktora i organa upravljanja. Doneta je odluka o ustupanju sportskog objekta na upravljanje Sportsko sajamskoj ustanovi Pendik.

Izmenjene je nekoliko odluka vezanih za gerenaralne regulacije veceg broja naselja i utvrdena prava gradana u oblasti socijalne zaštite. Odbornici opozicione SDA Sandžaka imali su tokom sednice više primedbi i tvrdnji da su pojedine tacke dnevnog reda nezakonito usvojene, što su u vladajucoj vecini to odbacili pozivajuci se upravo na zakone. Oni su imali niz primedbi na tacke vezane za formiranje i personalni sastav komisija za procenu tržišne vrednosti, otudenje i davanje u zakup nepokretnosti u svojini lokalne samouprave.

Na skuptisni je doneta i odluka da se u najkracem roku zakaže sednica na kojoj ce se razmatrati bezbednosna situacija u Novom Pazaru, a na kojoj ce predstavnici sudstva i policije podneti izveštaj o radu.

Sednici nisu prisustvovali odbornici opozicione Bošnjacke demokratske zajednice.