A- A A+

06.06.2013. Zasedalo Gradsko veće

Usvajanje Nacrta odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama, usklađivanje odluka o uslugama i pravima iz oblasti socijalne zaštite sa zakonskim propisima, te donošenje niza odluka koje se tiču proširenih oblika socijalne zaštite , obeležili su deseto redovno zasedanje Gradskog veća grada Novog Pazara, od 5.6.2013. godine.

Osim toga, sa novim zakonskim rešenjima usklađeni su statuti svih javnih komunalnih preduzeća. To podrazumeva funkcionisanje tročlanih nadzornih odbora, umesto dosadašnjih upravnih odbora od pet članova. Izbor direktora vršiće se po preciziranom konkursu, a izbor članova nadzornih odobora na osnovu jasno definsanih referenci, čime lokalne strukture idu korak napred prema cilju departizacije javnih preduzeća, odnosno rukovodstava istih.

Na današnjoj sednici razmatrani su brojni zahtevi građana kao i predlog JKP "Vodovod i kanalizacija" o izgradnji vodovodne (buster)podstanice , na području naselja Bukreš, u svrhu poboljšanja vodosnabdevanja u ovom delu grada, ali i mreže u celini.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops