Održana druga sednica Veća

Категорија: Политика

Druga sednica Gradskog veca grada Novog Pazara, održana 8.3.2013. godine, protekla je u znaku usvajanja predloga Odluke o pristupanju Privrednom društvu Regionalni centar za razvoj poljoprivrede i sela DOO "Sjenica", predloga Programa korišcenja sredstava za finansiranje i unapređenje bezbednosti saobraćaja, kao i inicijative o obrazovanju Saveta za bezbednost saobraćaja.

Gradski vecnici dali su saglasnost na formiranje organizacionog odbora za obeležavanje dana grada, te predlog o podeli resora članovima Veca, a u svrhu efikasnijeg obavljanja poslova i rešavanja problema u interesu grada Novog Pazara.

Usvojeni su predlozi pravilnika o stipendiranju učenika i studenata, iz lokalnog učeničkog fonda "Rifat Burdževic Tršo." Na dnevnom redu našla se i rasprava o Pravilniku o kriterijumima i postupku dodele sredstava za finansiranje potreba u oblasti sporta, kao i prijavu za dodelu sredstava na konkurs za izbor programa od javnog interesa, koje realizuju sportska udruženja i finansiraju se iz budžeta grada.