A- A A+

JKP " GRADSKA TOPLANA" NOVI PAZAR - NETAČNI NAVODI BDZ

Odbornici Bošnjačke demokratske zajednice izneli su tokom pete sednice Skupštine grada, neistinite navode koji se tiču cena usluga u Gradskoj toplani. Tim povodom su iz ovog preduzeća uputili saopštenje za javnost u kome konkretnim podacima demantuju navode odbornika dela opozicije.

"Ovom putem želimo da demantujemo tvrdnje odbornika BDZ u Skupštini grada Novog Pazara u vezi sa cenama usluga koje pruža JKP "Gradska toplana". Nisu tačne tvrdnje odbornika BDZ da su usluge našeg preduzeća najskuplje, niti jedne od najskupljih u Srbiji. Usluge distribucije toplotne energije kao i održavanja sistema naplaćuju se po važećem cenovniku na koji je saglasnost dalo Gradsko veće. Cena usluga građanima iznosi 77, din po kvadratnom metru, (sa pdv-omod 8 procenata), cena za privrednu delatnost je 400 din, dok škole i Zdravstveni centar za usluge Toplane plaćaju 275 dinara.

Činjenica je da JKP Toplana ima najniže cene u Srbiji,koje su daleko ispod ekonomskih, realnih cena usluga koje pruža. Napominjemo da su cene našeg preduzeća mnog niže i od cena po kojima se obračunavaju troškovi grejanja stanarima u privatnim zgradama. Realna cena grejanja iznosi, prema ekonomskim parametrima 115 dinara što je daleko više od cene u JKP Toplana. Povećanje aktuelne cene na pomenuti iznos od 115 dinara sugerisano je i Uredborom Vlade Srbije, koja je objavljena u Službenom glasniku br.101 od 23.10.2012. godine. "

Iz JKP "Gradska toplana " dostavili su kao prilog saopštenju tabelu sa cenama grejanja u različitim opštinama i gradovima Srbije. Prema ovim podacima, u Zaječaru usluge grejanja građani plaćaju po ceni od 99.60 din po metru kvadratnom, u Beogradu 98.70, a u Majdanpeku čak 102 dinara.

Iz svega navedenog nameće se zaključak da je po sredi samo još jedan od loših poteza Bošnjačke demokratske zajednice fokusirane da obmanjuje javnost, ne obazirući se na to da cenu politike manipulisanja plaća upravo jedan deo građana Novog Pazara.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops