A- A A+

Gradonačelnik Mahmutović na sastanku sa ambasadorima u Kraljevu

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sa delegacijom privrednika iz Novog Pazara prisustvovao je radnom sastanku koji je organizovao kabinet predsednika Republike na čelu sa savertnikom za privredu Predragom Nikićem.

Sastanku u Kraljevu prisustvovalo je više od 20 ambasadora Evropskih zemalja u pratnji ekonkomskih atašea, među kojima i ambasadori Brazila i Meksika. Ambasadori su upoznati sa privrednim potencijalima opština i gradova iz ovog regiona, predstavljene su mogućnosti za ulaganja u te gradove, a sve u cilju privlačenja stranih investitora i otvaranja novih radnih mesta.

Kako je za Regionalnu televiziju rekao gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović nakon ovih sastanaka izvesna su ulaganja u Novi Pazar što će kako je rekao rezultirati otvaranjem novih radnih mesta i smanjenjem broja nezaposlenih.

"Pokušali smo da na ovom skupu predstavimo potencijale našeg kraja. Naravno da su nam važne investicije, ali i predstavljanje potencijala koji stvaraju uslove za saradnju od obostrane koristi. Postoji mnogo stvari, koroz mnogo branši, što bi moglo biti zanimljivo ulagačima u novopazarskom kraju", rekao je između ostalog Mahmutović, ističući kao pozitivnu inicijativu da se ozbiljna okupljanja izmeste iz Beograda u neke druge centre širom Srbije".

Tema sastanka bili su i veliki projekti kakav je izgradnja gasovoda, a ambasador Slovačke je potvrdio da će izgradnja gasovoda Aleksandrovac- Novi Pazar- Tutin uskoro početi. Tokom sastanka ugovoreni su i susreti sa ambasadorima Azijskih zemalja, Kine, Japana, Indonezije, Južne Koreje, Indije, Azerbejdžana i drugih. Podsetimo, gradonačelnik Mahmutović je istom sastanku prisutstvoao pre dve nedelje kada su u Kraljevo došli ambasadori afričkih i arapskih zemalja.

Izvor: RTV

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops