A- A A+

Gradonačelnik Mahmutović na prijemu povodom Dana Republike Turske

Ambasada Turske u Beogradu organizovala je, povodom dana te republike, svečani prijem kome je među brojnim zvanicama iz diplomatskih krugova, sveta politike, kulturnog i javnog života, prisustvovao i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.

"Grad Novi Pazar ima izuzetnu saradnju sa Ambasadom Turske. Razloga je mnogo, imajući u vidu da četvrta generacija ljudi iz našeg kraja živi u Turskoj. Sve kontakte ostvarivali smo do sada jako uspešno, sa idejom da njihovo znanje i kapital dovedemo u Novi Pazar, Sandžak i čitavu Srbiju. Privredna saradnja, jaka ekonomija preduslovi su za boljitak zajednice", rekao je Mahmutović tokom prijema

On je istakao da je proces sklapanja saradnje postepen kao i rezultati te saradnje, ali i da su jednom ostvareni kontakti dugoročni, te da nastaju sa ciljem "da u bliskoj budućnosti u Novi Pazar i Sandžak stignu i krupnije investicije iz Turske".

Prema rečima Mahmutovića, investicije u oblasti infrastrukture, preduslov su za otvaranje novih radnih mesta i ulaganja u nekim drugim segmentima. Dosadašnji napori gradskih vlasti obezbedili su realizaciju nekoliko značajnih projekata, ali i stvorili okvir za ugovaranje nekih novih oblika saradnje.

Prijemu čiji je domaćin Ambasada Republike Turske prisustvovao je državni vrh Srbije.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA