A- A A+

Gradonačelnik Mahmutović razgovarao sa direktorkom USAID Srbija

Direktorka Misije USAID u Srbiji, Suzan Fritz, susrela sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem u Novom Pazaru. Razgovor između direktorke USAID i gradonačelnika imao je više pravaca, od kojih su, kako je istako prvi čovek Novog Pazara, najvažniji dogovori oko realizacije novih zajedničkih projekata na ovom području, te doprinos USAID- a privrednom razvoju regiona.

"Iskazujem beskrajnu zahvalnost na višegodišnjoj kvalitetnoj saradnji. Realizovali smo u Novom Pazaru i Sandžaku nekoliko projekata, iz oblasti privrede ali i infrastrukture. Današnja poseta tokom koje smo razgovarali o planovima za predstojeći period, potvrđuje da je dosadašnje partnerstvo dalo rezultate. U prilog tome idu podaci o osnivanju Astex-a, poseti naših privrednika brojnim međunarodnim sajmovima, što je Usaid omogućio mnogo puta, ali i uspešno završeni projekti koji se tiču uređenja Pešačke zone, pasaža Nove lučne zgrade i slično".

Direktorka USAID programa za Srbiju, Suzan Fritz, potvrdila je, boraveći u Novom Pazaru da će, zalaganjem gradskih vlasti, ova organizacija i u budućnosti značajno ulagati u naš kraj kako bi se "za sve ljude koji u njemu žive obezbedili uslovi dostojni čovekovog bitisanja".

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA