A- A A+

Skupština usvojila niz važnih odluka

Na četvrtoj ovogodišnjoj sednici Skupštine grada Novog Pazara usvojen je predlog o usklađivanju koeficijenata po kojima se obračunavaju mesečne zarade zaposlenih u gradskim upravama, s a Uredbom vlade Srbije koja tretira ovo pitanje. Usvojena je i Odluka o završnom računu budžeta grada za proteklu, 2011. godinu, te odluka o izmenama i dopunama Poslovnika Skuštine.

Voljom odborničke većine usvojeno je rešenje o razrešenju Hasibe Murić sa mesta zamenika u Gradskom javnom pravobranilaštvu. Posebnom tačkom na dnevnom redu na tu funkciju imenovan je Rešad Đulović. Odbornici su, ovoga puta tajnim glasanjem, dali saglasnost i na izmene u sastavu Gradskog veća, pa je, umesto Ifete Radončić, razrešene dužnosti , za člana Veća , izabrana Vasvija Gusinac.

Na Skupštini je usvojeno i rešenje o imenovanju članova Gradske izborne komisije grada Novog Pazara, na čelu sa Izetom Murtezićem. U sastavu Komisije naći će se predstavnici svoh odborničkih grupa. Pred članovima lokalnog parlamenta našao se i Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za Staru čaršiju, sa Gradskim parkom. Na četvrtoj sednici Skupštine data je saglasnost na odluku koja definiše izmene i dopune statuta "Kulturnog centra".

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA