Privredni razvoj Novog Pazara tema razgovra vođenih tokom Dunavskog biznis foruma

Категорија: Политика

Dunavski biznis forum, održan u Novom Sadu, kome su prisustvovali gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović I član kabineta Mirsad Jusufović, bio je povod brojnih susreta sa predstavnicima političkog I privrednog života Srbije I okruženja.

"Prvenstvenmo je bilo reči o saradnji u okviru privredne delatnosti. Pre nekoliko godina u tom smislu smo započeli sada već odličnu saradnju sa Republikom Turskom , koja daje rezultate. Ne treba zanemariti ni kontakte sa predstavnicima regiona, zemljama Evropske unije što je usledilo, između ostalog, nakon nedavnih poseta Briselu I Beču. U narednom periodu ćemo zajedno sa privredim komorama Beograda i Vojvodine pokušati da organizujemo susret privrednika baš u Novom Pazaru, kako bi pronašli nova tržišta za robu proizvedenu kod nas i na taj način povećali proizvodnju, a stvorila bi se i mogućnost otvaranja novih radnih mesta. To je put kojim Novi Pazar treba da ide da bi se na neki način u ovim teškim kriznim godinama podigao standard građana, a to je ono što gradska vlast radi već punih pet godina", rekao je Jusufović u fono izjavi iz Novog Sada.

Forumu su prema njegovim rečima, prisustvovali predstavnici iz Nemačke, Rumunije kao i Zeničko-dobojskog kantona u BIH. Predstavnici Novog Pazara razgovarali su I sa vojvođanskom delegacijom, predvođenom predsednikom Pokrajinske vlade , Bojanom Pajtićem.

Izvor: Odjeljenje za informisanje