Kancelarija narodnih poslanika uskoro počinje sa radom

Категорија: Политика

Inicijativa grada Novog Pazara i poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije Srbije za funkcionisanjem Kancelarije narodnih poslanika u okviru Gradske uprave , povod je sastanka gradonačelnika Meha Mahmutovića sa narodnim poslanikom SDPS- a, Vladom Marinkovićem.

Prema rečima Mahmutovića, Kancelarija će funkcionisati u korist građana, sa ciljem da rešava njihove probleme.

" Razgovarali smo o budućem radu Kancelarije koja treba da objedini sve političke opcije iz ovog kraja, kako bi smo olakšali građanima Sandžaka i Novog Pazara da reše probleme sa kojima se susreću. U fokusu aktivnosti buduće Kancelarije naći će se i problemi koji se odnose na privredu i ekonomski razvoj grada. "

Poslanik SDPS-a u Parlamentu Srbije, Vlado Marinković, rekao je da njegova stranka oseća obavezu za pokretanjem inicijative, jer u Skupštini ima devet poslanika. " Hoćemo da ovaj kraj približimo pristupnim fondova, da probleme građana i privrede rešavamo kao dobar servis, čiji je zadatak da poveže građane sa državnim institucijama.

Akteri sastanka su istakli da su vrata otvorena za sve stranke koje u Skupštini imaju svoje predstavnike, jer je to u interesu svig ljudi koji žive na ovim prostorima, te da motiv za ovakvu inicijativu apsolutno prevazilazi stranački kontekst.

Izvor: Odjeljenje za informisanje