A- A A+

Baćićanin i Kangler o saradnji Pazara i Maribora

Povodom Dana Kraljeva, a na poziv gradonačelnika tog grada, Dragana Jovanovića, predsjednik Skupštine Novog Pazara, Fuad Baćicanin prisustvovao je svečanoj sjednici kraljevačke Skupštine. Tokom svečane sjednice dodjeljene su diplome zaslužnim i počasnim građanima i organizacijama, nakon čega je predsjednik Baćicanin imao niz značajnih susreta. Baćićanin je razgovarao sa gradonačelikom Kraljeva, predsjednikom kraljevačkog parlamenta, gostujućim gradonačelnicima, predsednicima opština, kao i predstavnicima gradskih i opštinskih uprava. Razgovori su vođeni na temu produbljivanja partnerskih odnosa i daljeg povezivanja Novog Pazara sa ostalim opštinama i gradovima.

Tokom radne posjete Kraljevu predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin sastao se i sa gradonačelnikom Maribora, Francom Kanglerom. Tokom razgovora precizirao je dogovore koje je sa Kanglerom već vodio ministar u Vladi Srbije, Sulejman Ugljanin, a koji se prije svega tiču pomoći u daljoj edukaciji i usvršavanju po pitanju pristupa Evropskim fondovima i korišćenja istih.

"Naši kadrovi bi se obučavali po Evropskim Standardima i koristili neprocjenjivo iskustvo koje je grad Maribor već stekao u konkurisanju kod Evropskih fondova i njihovo efektivno Ulagnje u razvojne projekte ", naglasio je Baćićanin.

Gradonačelnik Maribora, Franc Kangler izrazio je zadovoljstvo susretom sa predsednikom novopazarske skupštine, naglasivši spremnost zalaganja u cilju uspostavljanja saradnje Novog Pazara i Maribora. Tokom razgovora bilo je reči i o mogućnostima obavljanja međusobnih zvaničnih poseta, a u svrhu stvaranja jasne slike o potencijalima dva grada.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops