A- A A+

Gradonačelnik Mahmutović: "U Briselu stvaramo nova partnerstva"

Gradska delegacija koju čine gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, njegov zamenik Ahmedin Škrijelj i šef kabineta Fahrudin Mekić, boravi u Briselu, povodom manifestacije "Otvoreni dani", čiji je organizator Evropska unija.

U ime delegacije Republike Srbije u Briselu borave i predstavnici Niša, Zrenjanina, Kragujevca. Na samom početku, svečano je otvorena "Nedelja evropskih regiona", u organizaciji Evropske komisije. Susretu u Briselu prisustvuju svi najvažniji zvaničnici Unije, a važno je istaći da među 6000 učesnika iz 170 regiona, imamo realne mogućnosti da se valjano predstavimo i uspostavimo nove kontakte. Želimo da tokom najznačajnijeg skupa ove godine, definišemo kakve projekte možemo obezbediti za grad", istakao je u fono izjavi Regionalnoj radio - televiziji, gradonačelnik Novog Pazara, Meho Mahmutović.

Susret najznačajnijih političkih faktora sa Starog kontinenta počeo je 8. oktobra, i trajaće narednih nekoliko dana. Vodeća ideja ovogodišnjeg okupljanja u Briselu je upravo uspstavljanje stabilnih partnerskih odnosa među evropskim činiocima.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops