A- A A+

Gradska delegacija za stolom sa donosiocima međunarodnih odluka

Na poziv Komiteta regiona Evropske unije i Evropske komisije, delegacija grada Novog Pazara koju će predvoditi gradonačelnik Meho Mahmutović, boraviće u službenoj poseti Briselu, radi učešća na najvećoj godišnjoj evropskoj manifestaciji "Otvoreni dani" koja će se od 08. do 11. oktobra 2012. god. održati u prestonici EU. Prema rečima šefa Kabineta gradonačelnika, koji će I sam biti deo delegacije u Briselu, " predstavnici preko 170 evropskih regiona i velikog broja gradova biće u prilici da razmene iskustva i znanja iz različitih oblasti tokom značajnog skupa. Skup se ove godine održava pod nazivom: "Nedelja evropskih regiona i gradova kao nosioca promena". Događaju u Briselu prisustvovaće i najviši predstavnici EU, donosioci važnih odluka na međunarodnoj sceni, kao i predstavnici privrednog sektora, različitih udruženja i asocijacija, medija".

Grad Novi Pazar , prema Mekićevim rečima, po prvi put učestvuje na ovoj važnoj manifestaciji, I u tom smislu učiniće dodatne napore kako bi promovisao sopstveni potencijal, kao I mogućnosti čitavog regiona. Cilj je uspostavljanje sveukupne, a posebno ekonomske saradnje sa razvijenim regionima Evropske unije.

S tim u vezi, Mekić je istakao uverenost da "učešće delegacije na ovom skupu povećava mogućnosti i širi perspektive izlaska iz teške ekonomske situacije Novog Pazara".

Nakon nedavnog prijema grada Novog Pazara u članstvo veoma važne međunarodne organizacije "Institut evropskih regiona", učešće gradskih čelnika na predstojećem skupu u Briselu, politickom, ekonomskom i administrativnom centru Evropske unije, predstavlja svojevrsno priznanje ispravnosti politike gradskih vlasti, čiju okosnicu čine vrednosti na kojima počiva Evropska unija.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA