Održana 12 sednica Gradskog veća

Категорија: Политика

Dvanaesta sednica Veća grada Novog Pazara sa preobimnim dnevnim redom, obuhvatila je između ostalog usvajanje Odluke o završnom računu budžeta grada Novog Pazara za 2011. godinu. Usvojen je predlog Odluke o izmeni osnivačkog akta Centra za socijalni rad, u okviru koga će, prema rečima zamenika gradonačelnika Ahmedina Škrijelja, početi da funkcioniše Domsko odeljenje, odnosno Odeljenje za stara lica.

"Usvojen je zahtev Ugostiteljsko - turističke škole za izgradnju i ograđivanje igrališta. Reč je o projektu vrednom oko milion dinara. Dali smo i saglasnost na zahtev "Čistoće" da se gradska groblja ograde na adekvatan način", istakao je Škrijelj.

Prema njegovim rečima, na 12. sednici Gradskog veća odlučeno je da započne realizacija projekta "Unapređenje poslovong okruženja na lokalnom nivou, kroz regulatornu reformu . To znači da će , zarad efikasnosti upravljanja , a u saradnji sa OPTIMUS-om, Grad realizovati projekat koji, sa pravnog aspekta gledano, obuhvata tzv. "giljotinu propisa", odnosno pojednostavljenje administrativnih procedura. Ugovor o saradnji, sa Stalnom konferencijom gradova i opština, odnosno sa Optimus- om je nedavno potpisan.

Raspravljano je i o zahtevima Direkcije za izgradnju, vezano za postavljanje ležećih policajaca na određenim lokacijama a u cilju bezbednosti učesnika u saobraćaju. Takođe je doneta odluka da se realizuje niz aktivnosti, u cilju rekonstrukcije fekalne i kišne kanalizacije u određenim naseljima, kao i sanacije potencijalno opasnih klizišta, imajući u vidu da se u ovo doba godine mogu očekivati obline kiše.

Izvor: Odjeljenje za informisanje