A- A A+

Mahmutović boravio na završnom sastanku Kipreosa

Predstavnici grada Novog Pazara su se upoznali sa novim prdstavnicima misije OESC-a sa kojima će biti i dalje dobra saradnja, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, koji je boravio na završnom sastanku bivšeg šefa misije OESC Dimitriosa Kipreosa.

Grad Novi Pazar može da se pohvali da svuda ima prijatelja i da smo svuda dobrodošli, svi građani koji žive u Novom Pazaru mogu da imaju korist od toga, jer se grad prezentuje na pravi način.

"Šef misije OSCE-a Dimitrios Kipreos je naš veliki prijatelj i čovek koji je mnogo doprineo da Novi Pazar i ovaj kraj bude predstavljen na pravi način. Kipreos je imao oproštaji sastanak, jer završava misiju u Srbiji, dolazi novi šef. Mi smo u Beogradu imali priliku da se zahvalimo na dosadašnjoj saradnji i da se upoznamo sa novim ljudima u OESCE-u i da im predstavimo šta je to sada urađeno u Novom Pazaru i koji su to planovo za ubuduće. Kipreos je imao prilike da vidi da je Novi Pazar grad dobrih i tolerantnih ljudi i grad koji želi da kroz pozitivnu prezentaciju predstavi naše ljude i i naš grad u najboljem svetlu u zemlji, a i inostranstvu. Mislim da smo u tome uspeli i da kompletna međunarodna zajednica ima pozitivno mišljenje i onome što je Novi Pazar radio. Naš grad ima izuzetno aktivnu diplomatsku aktivnost i to je nešto što ćemo mi i u narednom periodu nastaviti, jer je za nas od velikog značaja da Novi Pazar bude predstavljen na pravi način, a ne onako kako se medijski prenosi,"kažeMahmutović.

Završni sastanak održala je i ambasadorka SAD, pa se očekuje i novi ambasador koji će predstavljati tu zemlju. Gradonačelnik Meho Mahmutović je rekao da očekuje dobru saradnju sa ambasadom te zemlje, kao i do sada.

Izvor: RTV Novi Pazar0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA