A- A A+

Projektom do pojednostavljenja složene administracije

Implementacija projekta kojim bi se unapredilo poslovanje gradskih uprava, tema je sastanka gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića, njegovog zamenika Ahmedina Škrijelja, i zamenika načelnika Gradske uprave za izvorne i poverene poslove, Ahmedina Binjoša, sa Slađanom Karavdić Kočević, direktorkom Centra za dobro upravljanje "Optimus".

"Razgovarali smo o primeni projekta koji će pomoći gradu, zaposlenima u gradskim upravama da efikasnije obavljaju posao. Ali najveću dobit od primene projekta imaće upravo građani, koji se više neće suočavati sa komplikovanom administracijom", istakao je Mahmutović.

On je rekao da je saradnja sa "Optimiusom" jedna u nizu mera, koje gradske vlasti preduzimaju kako bi uprave postale pravi servis građana i pojednostavile tradicionalno složenu lokalnu administraciju.

Na sastanku je dogovoreno da prvi sledeći korak saradnje bude definisanje predloga projekta i potpisivanje ugovora o saradnji između Centra "Optimus", i Grada. "Postoji načelan dogovor o realizaciji projekta čiji je cilj smanjenje troškova I racionalizacija uloženog vremena svih poslovnih subjekata, u odnosu na obaveze koje obavljaju u Gradskoj upravi, istakla je direktorka "Optimusa", tokom posete Novom Pazaru.

Projekat je primenjivan u period 2007 - 2010., u nekoliko gradova i opština u Srbiji (Vranju, Kruševcu, Zrenjaninu, Užicu I Nišu) i dao je konkretne rezultate. Nosilac projekta u celini je Stalna konferencija gradova i opština. Projekat ima dve komponente, čiju će primenu na području Novog Pazara omogućiti Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA