A- A A+

Novi upravni i nadzorni odbori u javnim preduzećima i ustanovama

Razrešenje starih i imenovanje novih predsednika i članova upravnih i nadzornih odbora u javnim preduzećima i ustanovama, bili su centralna tema današnje, treće po redu sednice Skupštine grada Novog Pazara. Upravni i nadzorni odbor u novom sastavu imenovan je u : JP "Direkcija za izgradnju grada Novog Pazara", JP "Zavod za urbanizam", JP "Čistoća", JP "Vodovod i kanaliacija", kao i u Domu zdravlja, Kulturnom centru, Centru za decu i omladinu "Duga", Narodnoj biblioteci "Dositej Obradović "Centru za socijalni rad, te Turističkoj organizaciji, Sportskom centru i Sportskom savezu grada Novog Pazara.

Odbornici gradske Skupštine usvojili su Odluku o izmeni Odluke o gradskim upravama grada Novog Pazara, koja podrazumeva određene organizacione ali i funkcionalne izmene u okviru Uprave za izvorne i poverene poslove i Uprave za naplatu javnih prihoda. Na današnjoj sednici, za zamenika Gradskog javnog pravobranioca imenovana je Đurđa Ahmetović, sem toga, doneta je Odluka o izmeni Statuta grada, a vlasnici ugostiteljskih objekata oslobođeni su plaćanja zaduženja po osnovu komunalnih taksi, za period od 20.7. do 20.8.2012. godine.

Odbornici su dali saglasnost na uspostavljanje saradnje između Novog Pazara i opštine Bornova, koja je deo turskog grada Izmira. Imenovani su članovi Komisije za davanje na korišćenje gradskog građevinskog zemljišta, kao i Komisije za procenu tržišne vrednosti zemljišta.

Deo opozicije napustio je sednicu skupštine, pod obrazloženjem da neće učestvovati u imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u javnim preduzecima i ustanovama grada Novog Pazara.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops