A- A A+

Održana osma sednica Gradskog veća Grada Novog Pazara

Na osmoj sedmici Gradskog veća Novog Pazara jednoglasno je odlučeno da započne procedura bratimljenja grada sa turskom opštinom Bornova (grad Izmir), u Republici Turskoj. Reč je o opštini u kojoj živi veliki broj ljudi čije poreklo vodi put Sandžaka.

Na sednici Veća donete su brojne odluke kojima se rešavaju problemi u sektoru obrazovanja. Zamenik gradonačelnika Novog Pazara, Ahmedin Škrijelj istakao je da će Gradsko veće uputiti određene zahteve nadležnom Ministarstvu, kako bi došlo do proširenja kvote za upis učenika srednjih škola, za određene obrazovne profile. Na taj način biće zaustavljen dosadašnji trend upisa novopazarskih učenika po školama u Raškoj i drugim, susednim opštinama.

Raspravom je obuhvaćen i predlog o što skorijem imenovanju organa, koji će delovati u okviru osnovnih škola u izgradnji. To su osnovna škola kod Fabrike obuće "Ras" i osnovna škola kod Petrove crkve.

Na osmoj sednici Gradskog veća grada Novog Pazara usvojeni su šestomesečni izveštaji o radu javnih preduzeća, kako bi se izvršio uvid u njihove dosadašnje aktivnosti planirane za ovu godnu, kao i definisale mere daljeg delovanja, sa ciljem poboljšanja poslovne politike svakog od njih.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA