A- A A+

Saradnja sa Norveškom će i u budućnosti imati rezultate

Ambasador Kraljevine Norveške Nils Ragnar Kamsvag boravio je u jednodnevnoj poseti u Novom Pazaru, tokom koje se sastao sa predstavnicima gradskih vlasti, na čelu sa šefom kabineta gradonačelnika Fahrudinom Mekićem.

Poseta Ambasadora Kraljevine Norveške imala je za cilj upoznavanje sa novoformiranim rukovodstvom kao I predstavljanje planova za finansiranje razvojnih projekata od strane Vlade Kraljevine Norveške. Ambasador Norveške Nils Ragnar Kamsvag podsetio je na raniju dobru saradnju, izrazivši očekivanje da da će teme o ojima se razgovaralo tokom sastanka, vrlo brzo postati predmet realizacije.

" Cilj posete Novom Pazaru jeste da napravimo presek projekata koje naša zemlja podržava u Srbiji i u regionu. Norveška će samo u ovoj godini izdvojiti između 11 i 12 miliona evra za razvoj Srbije. Jedna od stvari koje podržavamo jeste i razvoj lokalnih samouprava, i u odnosu na to koliko su projekti kvalitetni, mi ih podržavamo. Izuzetak neće biti ni Novi Pazar. Ako lokalna samouprava konkuriše sa nekim takvim projektom mi ćemo iste podržati", rekao je Nils Ragnar Kamsvag.

Deo razgovora vođenog tokom sastanka ,prema rečima Fahrudina Mekića, šefa kabineta gradonačelnika Novog Pazara, tiče se I trenutne ekonomske situacije u celoj zemlji I regionu, kao načina prevazilaženja poteškoća koje iz takve situacije proističu. Mekić je naglasio da dosadašnja iskustva po pitanju saradnje sa Norveškom pokazuju kako će buduće partnerstvo imati pozitivan tok.

Kraljevina Norveška članica je neformalne grupe "Prijatelji Sandžaka", oformljene u cilju doprinosa razvoju ovog kraja.





Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops