A- A A+

Izabrana nova vlast u Novom Pazaru

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Novog Pazara, izabrani su organi lokalne vlasti i verifikovani odbornički mandati novog saziva. Vlast će, nakon što su prethodno potpisale koalicioni sporazum, vršiti koalicija sačinjena od stranaka okupljenih oko dveju najjačih bošnjačkih partija, Sandžačke demokratske partije i Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Za gradonačelnika Novog Pazara izabran je dr Meho Mahmutović, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu. Mahmutović je izabran sa liste "Za evropski Novi Pazar - Rasim Ljajić, (SDP, SDPD , DS, SZS)čiji je nosilac bio na poslednjim lokalnim izborima. Ova stranka osvojila je najviše odborničkih mesta u skupštinskom sazivu, ukupno 14 od 47.

Za Mahmutovićevog zamenika izabran je Ahmedin Škrijelj, predložen iz reda SDA Sandžaka - Dr Sulejman Ugljanin. Poslove predsednika Skupštine grada Novog Pazara u naredne četiri godine obavljaće Fuad Baćićanin (SDA), za čijeg je zamenika izabran Vinko Dobrić (SDP, SDPD , DS, SZS).

Za sekretara Skupštine grada izabran je diplomirani pravnik i dosadašnji vršilac te funkcije, Almir Leković. Zakira Smailović novi je zamenik sekretara lokalnog parlamenta. Reizabrani gradonačelnik dr Meho Mahmutović istakao je u svom obraćanju nakon sednice da je nova parlamentarna većina u Novom Pazaru rezultat izborne volje građana iskazane u cilju da ovo područje ostane na evropskom putu razvoja.

"U interesu je svih odbornika novopazarske skupštine, ali prvenstveno u interesu građana, da se u okviru ovog organa vlasti odluke donose kroz saradnju, konstruktivne kritike i predloge, svih učesnika u tom postupku", rekao je Mahmutović.

Za članove Gradskog veća Grada Novog Pazara, na predlog gradonačelnika izabrani su: Rešad Hodžić, Seadetin Mujezinović, Tarik Imamović, Rifat Ličina, Muamer Smailbegović, Amel Alić, Edin Gudžević i Ifeta Radončić.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA