A- A A+

SDP I SDA POTPISALE SPORAZUM

U Multimedijalnom centru Kulturnog centra u Novom Pazaru potpisan je sporazum o skupštinskoj većini za novu gradsku vlast. Skupštinsku većinu činiće dvije najveće i najznačajnije bošnjačke partije, Sandžačka demokratska partija (SDP) koja predvodi koaliciju Evropski Novi Pazar u kojoj su još SDPS, SZS, DS, i Stranka demokratske akcije (SDA).

Koalicioni sporazum su potpisali dr Meho Mahmutović, član predsedništva SDP-a i prvi na izbornoj listi "Evropski Novi Pazar - Rasim Ljajić" i Fuad Baćićanin generalni sekretar i prvi sa izborne liste SDA Sandžaka.

Po potpisivanju sporazuma Mahmutović je kazao: "Danas su dvije najveće bošnjačke partije potpisale koalicioni sporazum o daljem zajedničkom nastupanju i vođenju grada. Mi ćemo ubuduće nastupati kao tim i sve odluke ćemo zajedno donositi, kako bi Novi Pazar što bolje funkcionisao i nastavio sa razvojem".

Prema sporazumu, Meho Mahmutović koji je dosadašnji gradonačelnik Novog Pazara, obavljaće I dalje tu funkciju, dok će predsednik Gradske skupštine biti iz reda odbornika SDA Sandžaka.

Na majskim lokalnim izborima koalicija oko SDP osvojila je 17 od 47 mandata, a SDA 14 odbornika. Nosioci ostalih čelnih funkcija biće poznati poslije konstitutivne sjednice Skupštine grada. U novom sazivu gradskog parlamenta još su BDZ sa 10 odborničkih mandata, koalicija SNP-URS ima četiri, dok dva odbornika ima koalicija okupljena oko SNS, koji će činiti opoziciju.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA