A- A A+

Delegacija Holandije u poseti Gradu

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sa saradnicima, primio je danas delegaciju holandske opštine Puten, predvođenu zamenikom predsenika te opštine, Nikom Gericom i članom Veća - Japom Vesthausom. Pored gostiju iz Holandije, sastanku su prisustvovali i predstavnici nevladine organizacije Urban in. Tokom susreta bilo je reči o nastavku saradnje gradskih vlasti Novog Pazara i holandske opštine. Geric je, osvrćući se na dosadašnju saradnju istakao da je ona uspostavljena na obostrano zadovoljstvo, i da će, s obzirom na ostvarene rezultate, ta saradnja biti proširena.

"Festival hrane i starih zanata, koji smo podržali, a koji je održan nedavno u Novom Pazaru, samo je jedan od oblika izuzetno kvalitetne saradnje sa Novim Pazarom. Odavde u Puten uvek nosimo dragocena iskustva, a zadovoljstvo mi je što mnogu da istaknem kako smo pre izvesnog vremena mi u Holandiji ugostili ljude iz novopazarskog kraja", istakao je Geric.

Gradonačelnik Novog Pazara, Meho Mahmutović najavio je između ostalog bratimljenje Grada sa opštinom Puten, koje će kako je rekao "sem formalnog imati i suštinski smisao jer otvara mogućnost novih oblika saradnje".

" Za Novi Pazar je i današnja poseta, kao i kontakti koje smo kroz zajedničke projekte do sada imali, potvrda da Novi Pazar sprovodi politiku susreta, jedinu ispravnu i moguću, zarad bolje perspektive svih građana", zaključio je Mahmutović.

Holandska opština Puten, organizacija Pax Christi i NVO Urban in, podržali su realizaciju projekta u okviru koga je Novi Pazar početakom maja ove godine, u partnerstvu sa opštinama Sjenica i Tutin organizovao Festival hrane i starih zanata.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops