A- A A+

"DOVEŠĆU INVESTITORE U NOVI PAZAR"

Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić obećao je, boraveći nedavno u Novom Pazaru da će "lično u taj grad dovesti bar jednog inostranog investitora".

On je ocenio da su Novi Pazar i drugi gradovi u okruženju u protekle dve decenije mnogo patili i da se, ukoliko on pobedi na izborima 6. maja "ono strašno što se dešavalo u Sandžaku više neće dešavati".

Tadić ,koji je u Novi Pazar došao zbog otvaranja prvog Festivala hrane i starih zanata, održanog na Pešačkoj zoni u centru grada, ocenio je da "u Novom Pazaru postoji ozbiljan potencijal za razvoj "koji će država podstaći krupnim infrastrukturnim projektima".

On je izdvojio autoput koji treba da prođe između Novog Pazara i Sjenice, gasovod od Novog Pazara do Tutina i potencijal u rudnom bogatstvu na tom području. Kandidat DS-a Boris Tadić je ocenio da je dalji razvoj Sandžaka i Srbije moguć samo ukoliko ova partija nastavi da realizuje započete projekte.

" Od građana Srbije zavisi da li će se 7. maja Srbija promeniti na bolje ili na gore, I Bošnjaci su u donošenju te odluke, kao i svih drugih odluka vezanih za opšte dobro građana Srbije, ravnopravni građani. Hoćemo da se izmirimo, povežemo i sarađujemo sa svim zemljama bivše Jugoslavije", rekao je Tadić.

Demokrata je, prema sopstvenim rečima, spreman na saradnju sa svima koji ne svađaju ljude i poštuju zakone", istakavši da taj princip važi i za izbor partnera na području Sandžaka.

Donedavni predsednik Srbije I kandidat demokratske stranke na tu funkciju na majskim izborima, pozvao je nadležne organe da utvrde poreklo imovine svih aktera na političkoj sceni, apelujući da u tom postupku "pođu od njega lično.

Smisao takvog poziva, kazao je Tadić, krije se u njegovoj želji da "javnost napokon sazna ko je među stranačkim prvacima pošten a ko nije, "jer je nemoguće zaraditi po nekoliko stanova višedecenijskim opzicionim delovanjem, a takve primere u praksi poznajemo".

Doskorašnji predsednik Srbije istakao je dugogodišnje prijateljstvo i saradnju sa Rasimom Ljajićem, liderom SDPS sa kojim će i dalje nastaviti da saradjuje jer ona donosi rezultate koji su vidljivi.

Domaćin Tadiću i njegovim partijskim kolegama, pored ministra za rad i socijalnu politiku, Rasima Ljajića, bio je gradonačelnik Novog Pazara, Meho Mahmutović.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA