A- A A+

GRADONAČELNIK PRIMIO ŠEFA MISIJE OSCE

Šef Misije OSCE u Srbiji, Dimitreos Kipreos, razgovarao je danas sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem o predstojećim opštim izborima, zakazanim za 6. maj i pravcima daljeg razvoja Novog Pazara.

Kipreos je pozvao građane da glasaju prema svojoj savesti "ali imajući u vidu i odgovor na pitanje ko su ljudi sa potencijalom da od Novog Pazara prave brend, i kojima je razvojna politika najvažnija", i istakao da je "Informisan o naporima gradskih vlasti u pogledu demokratizacije Novog Pazara u celini. Predstojeći izbori su od presudne važnosti za vaš grad, za Sandžak i Republiku u celini", kazao je Kipreos. On je izrazio zadovoljstvo saznanjem da se gradonačelnik Novog Pazara nakon petomesečne pauze zbog povrede, vratio radnim obavezama, jer je Mahmutović, prema rečima Kipreosa "veoma važan za ovaj grad".

"Poseta Dimitreosa Kipreosa je značajna, jer se" kako je pred novinarima kazao gradonačelnik Novog Pazara, "radi o čoveku koji je dokazao da je prijatelj Grada i regije Sandžak. Njegov doprinos u pogledu stabiilzacije političkih prilika i pružanja ekonomske pomoći je nemerljiv. Naša saradnja sa grupom prijatelji Sandžaka, čiji je Kipreos osnivač, od presudnog je značaja u procesu napretka, baš kao i saradnja sa brojnim državama Evrope i sveta", zaključio je gradonačelnik Mahmutović.

Šef misije OSCE u Srbiji se, nakon sastanka, a uprkos drukčijoj praksi, obratio prisutnim medjima, potvrđujući i na taj način nedvosmislenu podršku naporima lokalne samouprave u politici koju vodi.

Izvor: Odjeljenje za informisanje0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA