A- A A+

ODRŽANA TREĆA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA

Na Trećoj sjednici Skupštine grada Novog Pazara, održanoj 04. aprila 2012. godine, pored ostalog na dnevnom redu bilo je pitanje imenovanja organa upravljanja Doma zdravlja i apoteka grada Novog Pazara. Za vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove imenovan je dr. Šefadil Spahić.

Skupština je imenovala i vršioca dužnosti predsjednika Upravnog odbora i članova ovog organa, kao i Nadzorni odbor Doma zdravlja sa apotekom. Vršilac dužnosti predsjednika Upravnog odbora je Nihad Biševac, dipl. ekonomista, a za vršioca dužnosti predsjednika Nadzornog odbora izabrana je Pemba Džanković, dipl. pravnik. Podsjećamo, na osnovu zakonskih propisa, Skupština Grada je ranije donijela odluku o osnivanju Doma zdravlja sa apotekama. Na istoj sjednici Skupštine grada za novog direktora centra za Socijalni rad izabran je Adnan Dizdarević, dipl. sociolog.

Skupština grada je takođe na današnjem zasijedanju usvojila prijedlog Gradskog vijeća grada Novog Pazara i usvojila odluku o osnivanju Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, kao i prijedlog Statuta tog centra. Istovremeno, Skupština je imenovala školske odbore u Osnovnim školama "J.J Zmaj", "Vuk Karadžić", "Stefan Nemanja", te Školski odbor srednje "Škole za dizajn, tekstil i kožu".

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA