A- A A+

Održana sjednica Izborne komisije grada

Prema Zakonu o lokalnim izborima, osnovni zadatak izborne komisije jedinice lokalne samouprave je da se komisija stara o zakonitosti sprovođenja izbora za odbornike.

Po ovom Zakonu, tri dana nakon donošenja odluke o raspisivanju lokalnih izbora komisija propisiju obrasce i organizuje tehničke pripreme za sprovođenje izbora za odbornike.

Onima koji žele da učestvovati na izborima, bilo da je riječ o političkim strankama ili grupama građana, na raspologanju su odgovarajući obrasci koji se mogu preuzeti u prostorijama Gradske uprave grada, istakao je Izet Murtezić, predsjednik komisije.

Prema Zakonu o lokalnim izborima predaja lista za skupštine gradova i opština traje do 20. aprila. Nakon tog termina biće poznato koje partije, odnosno koalicije ili grupe građana ispunjavaju zakonom predviđene uslove za izbore i osvajanje 47 odborničkih mandata u Skupštini grada Novog Pazara. Podsjećamo, svaka lista mora imati najmanje trideset potpisa podrške za svakog kandidata za odbornika na svojoj listi.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA