A- A A+

Savetovanje o izbornom procesu

U Sali Kulturnog centra u Novom Pazaru održano je Savjetovanje o praćenju izbora, koje je organizovala Misija OESC-a u Srbiji. Savjetovanje je namijenjeno predstavnicima prisutnih raznih regionalnih i lokalnih medija, političkih partija, nevladinih organizacija i lokalnih samouprava. Osnovni cilj ovog skupa bio je da se potencijalni akteri izbornog procesa upoznaju sa pravilima medijskog pokrivanja izborne kampanje, medijskog izvještavanja i objavljivanje rezultata izbora.

U svom uvodnom izlaganju, Dragana Nikolić Solomon, predstavnica Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju - OSCE zadužena za medije, istakla je da su regulatorna tijela ove godine kadrovski i tehnički značajno spremniji da prate rad medija tokom predstojeće izborne kampanje.

Iskustva iz Velike Britanije učesnicima ovog skupa prenio je Ričard Mompson, raniji direktor informativnih programa BBC-ja, a o pravilima ponašanja medija, odnosno uputstvima emiterima za ponašanje u predizbornoj kampanji, govorio je Dragan Lukić, predstavnik Republičke radiodifuzne agencije - RRA. Lukić je naglasio da će Agencija pratiti ponašanje medija i u svakom trenutku reagovati na zakonit način, dodajući da će emiteri moraju poštovati principe kao što su nezaviosnost, nepristrasnost, jednakost i druga propisana pravila.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA