A- A A+

Gradsko veće usvojilo lokalni Akcioni plan zapošljavanja

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Novog Pazara, pored ostalog razmatrane su pitanja koja se odnose na usvajanje Odluke o izboru turističkih suvenira grada, usvajanje predloga lokanog Akcionog plana za zapošljavanje kao i određeni broj tačaka koje se odnose na usvajanje rješenja o otuđenju zemljišta iz javne svojine.

Lokalni akcioni plan zapošljavanja u Novom Pazaru za 2012. Značajan je jer definiše ciljeve i prioritete politike zapošljavanja i utvrđuje program, odnosno mere čija je realizacija preduslov za dostizanje postavljenih ciljeva. Prioritetan cilj definisan akcionim planom je povećanje broja zaposlenih lica na teritoriji grada.

Gradsko vijeće je usvojilo odluku Komisije za izbor turističkih suvenira, po kojoj dve druge nagrade pripadaju Dževadu Zogiću - za idejno rješenje šest elemenata prikazanih u bakru, koji predstavljaju kulturno-istorijske spomenike islamske i pravoslavne kulture i koautorima idejnog rešenja Kula motrilja u 3D kristalu - Bojanu Miloviću i Željku Tosavljeviću. Treća nagrada dodijeljena je Aleksandru Rakiću za idejno rješenje trodjelna razglednica. Marina Nićiforović, autorka idejnog rješenja u kamenu - Altun alem džamija i manastir Sopoćani, dobitnica je četvrte nagrade, dok je peta nagrada pripala Nevzeti Tahirović, za idejno rješenje marame sa motivima grada.

Gradsko vijeće je usvojilo niz tačaka koje se odnose na otuđenje zemljišta iz javne svojine.

Izvor: Odjeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA