A- A A+

Usvojen lokalni akcioni plan za unapređenje položaja izbeglica i raseljenih lica

Dvadeset četvrta sednica Gradskog veća grada Novog Pazara održana je danas. Sednicom sa obimnim dnevnim redom presedavao je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović. Na sednici Gradskog veća usvojen je predlog Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglih,interno raseljenih lica i povratnika po sporazumu o readmisiji s EU. Član Gradskog veća Fevzija Murić je u vezi sa tim je rekao: "U narednom periodu predviđena je izgradnja jedne stambene zgrade uz partnerstvo i pomoć donatora, gde će se stanovi dodeliti interno raseljenim licima i izbeglim licima koja su stekla status u gradu". Gradsko veće je danas donelo odluku i da će uzeti učešće od 20% u Programu podsticajnih sredstava, kako bi unapredilo agrarni program u gradu. Na taj način za lokalne poljoprivrednike biće obezbeđen novac za kupovinu 250 junica.

Na današnjoj sednici Gradskog veća pokrenuta je i inicijativa za formiranje komunalne policije. Broj komunalnih policajaca baziraće se na statističkim podacima koje smo dobili prema poslednjem Popisu stanovništva. I s tim u vezi biće angažovani puni kapaciteti za zapošljavanje u komunalnoj policiji gde će se u skaldu sa odredbama Ministrastva budući komunalni policajci adekvatno i obučiti. Očekuje se da u komunalnoj policiji bude zaposleno oko 25 lica.

Usvojen je i izveštaj o radu Dečijeg vrtića "Mladost" gde se u narednom periodu očekuju završni radovi vrtića na Hadžetu, gde će se na celodnevnom boravku naći mesta za još oko 300 mališana .

Gradsko veće je takođe formiralo Organizacioni obdor za proslavu i doček Nove godine.

Na ovoj sednici usvojeno je niz odluka i zaključaka koje se odnose na zahteve fizičkih i pravnih lica.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA