Ministarka Malović najavila intenzivniju saradnju sa gradskom vlašću Novog Pazara

Категорија: Политика

Gradonačelnik Novog Pazara, dr Meho Mahmutović ugostio je ministarku pravde u Vladi Srbije, Snežanu Malović tokom njene radne posete Novom Pazaru. Obraćajući se tim povodom novinarima, gradonačelnik Mahmutović je čestitao ministarki Malović na postignutim rezultatima u Ministarstvu pravde. U toku radnog sastanka govorilo se o problemima u pravosuđu Novog Pazara i o konkretnim spornim predmetima čije je rešavanje u toku, pred ovdašnjim Osnovnim ili Okružnim sudom.

Na sastanku je bilo reči o aktivnostima javnih preduzeća i o njihovim potraživanjima za dugove iz predhodnog perioda. Pored napomenutog, razmatrana je i saradnja Višeg suda, Osnovnog suda i tužilaštva sa lokalnom vlašću u Novom Pazaru, kao i eventualno prostorno proširenje sa ciljem rasterećenja Osnovnog i Višeg suda. Od strane gradonačelnika najavljena je realizacija inicijative za početak rada Privrednog suda na lokalnom nivou. Gradonačelnik Mahmutović istako je da će saradnja između Grada Novog Pazara i Ministarstva pravde biti intezivirana, i da očekuje veliku pordšku od ministarke pravde lično, "jer je od izuzetne važnosti da se i u Novom Pazaru osete efeketi pravnog sistema i pravne države."

Ministarka pravde je istakla da je poseta gradu važna jer na licu mesta može da se uveri o saradnji lokalne vlasti sa pravosuđem. " Ministarstvo pravde izuzetnu pažnju poklanja reformi pravosuđa i efikasnijim suđenjima i zadovoljenju pravde. Takodje intezivnije se bavi pitanjem rešavanja problema organizovanog kriliminala i borbom protiv korupcije. U rešavanje ovih problema moraju da budu uključeni svi društveni faktori, " istakla je Malovićeva.

Ministarka pravde je naglasila da će u narednim mesecima podrobnije sagledati efekte saradnje sa Gradom Novim Pazarom. Ministarka Malović je u okviru jednodnevne posete obišla i Okružni i Viši sud u Novom Pazaru.

Izvor: Odeljenje za informisanje