A- A A+

Gradonačelnik Mahmutović šef delegacije Srbije na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović boravi u Strazburu u svojstvu šefa delegacije koja predstavlja Republiku Srbiju na 21. plenarnom zasedanju Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Saveta Evrope. "Tokom ovog zasedanja u Strazburu, koje traje do 21. oktobra biće podneti izveštaji o demokratskim procesima u mnogim zamljama. U četvrtak je na redu izveštaj o demokratiji u Srbiji, koji je ovog puta pozitivan. Za sve nas je to jako bitno jer nam je u interesu da što pre postanemo deo Evropske unije", kazao je u fono izjavi Mahmutović.

Grad Novi Pazar i region Sandžak imaju svog predstavnika na kongresu koji ove godine okuplja predstavnike 48 zemalja Starog kontinenta i različitih regiona. Transgranična saradnja je, prema rečima gradonačelnika, jedna od važnijih tema o kojima se razgovara u Srtazburu.

"Od predsednika Komisije evropskih regiona čuli smo između ostalog koliko je za jednu državu i njeno okruženje bitna prekogranična saradnja. Ona je značajna jer je preduslov za donaciju sredstava od strane Unije u neki region. Svi znamo koliko Novi Pazar ima dobru prekograničnu saradnju sa sandžačkim opštinama u Crnoj Gori. Dobro je što, umesto da kao do sada budu predmet razdvajanja na Balkanu, regioni postaju most saradnje među državama", zaključio je gradonačelnik u svom javljanju iz Strazbura.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA