A- A A+

Imenovan novi direktor Direkcije za izgradnju grada i usvojen rebalans budžeta

Na devetoj sjednici Skupštine grada Novog Pazara razrešen je dužnosti dosadašnji direktor Direkcije za izgradnju grada Mersud Suljić, koji je podneo ostavku, a na njegovo mjesto imenovan je Saljahudin Muratović, inženjer i dosadašnji radnik Direkcije.

Na današnjoj sednici usvojena je Odluka o prvoj izmjeni budžeta, za 2011. godinu kojom je budžet grada realano održiv i razvojni.

Rebalans je, prema rečima izvestioca, Rada Filipovića, načelnika Odjeljenja za finansije, Gradske uprave za izvorne i povjerene poslove, donijet u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, Uredbom o budžetskom finnsiranju, Zakonom o finansiranju llokalnih samouprava i drugim pravnim aktima.

Rebalansom su predviđeni prihodi u iznosu od 2.067.872.000 dinara, a u tom iznosu su i rashodi. Povećanje u odnosu na prihode predviđene Odlukom o budžetu za ovu godinu uslijedilo je zbog transfera namjenskih sredstava sa drugih nivoa vlasti uključujući i sredstva za nadoknadu štete nastale usled elementarlnih nepogoda, poplava koje su zadesile grad u maju mjesecu.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA