A- A A+

Njemačka WTE se uključuje u rješavanje problema vodosnabdijevanja Novog Pazara

Nihad Hasanović i Faruk Suljević, pomoćnici gradonačelnika Novog Pazara, bili su sa svojim saradnicima domaćini predstavnicima njemačke firme WTE koja je lider u Evropi po pitanju tretmana otpadnih voda. Susretu su prisustvovali i predstavnici novopazarskog Javnog preduzeća "Vodovod".

WTE je lider u oblastima vodoprivrede, zaštite životne sredine i obrade komunalnog otpada. Ova firma investira u postrojenja za preradu komunalnog otpada širom Evrope i svijeta. Na nekoliko bitnih projekata u regionu, kao sto su kolektori otpadnih voda u Budvi i Herceg Novom i postrojenja za pripremu pitke vode u Podgorici, stoji potpis WTE. Članovi radne grupe koju je formirao gradonačelnik Meho Mahmutović u cilju rješavanja problema vodosnabdijevanja Novog Pazara, i stručna lica iz novopazarskog "Vodovoda", upoznali su goste sa problemom otpadnih voda i zaštitom sliva rijeke Raške. " Rješavanje ovog pitanja je od izuzetnog značaja za Novi Pazar,", istakao je pomoćnik gradonačelnika za infrastrukturu i investicije Nihad Hasanović.

Od direktora predstavništva WTE grupe za Srbiju, Milovana Pavlovića, predstavnici Grada dobili su uvjerenja da se problem može riješiti u skorije vrijeme. Za to je, pema riječima Pavlovića, potrebno angažovanje finansijskih organizacija iz Njemačke ali i korišćenje sredstava iz IPA fondova.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA